Rullandes på E4:an

Nu är vi äntligen påväg mot Karlstad med två fullpackade släp.. Åker framåt i våra 80-85 km/tim, dock mörkt så inte så mycket att titta på. Men jag har kommit på att man kan koppla in min mobil till datorn och köra den som ett modem :D Lite fiffigt måste jag säga.

Vi börjar närma oss Jönköping, just nu är vi på en parkeringsficka, vi har lite problem med just på kärran, bara ena sidan som vill funka för sladden glappar lite. Men tror vi har fixat det nu och är snart på väg ut på E4:an igen :)

Annars har väl dagen gått bra, tar längre tid än man tror, speciellt med städningen, det är inte bara att!
Men nu blir det hem till mor o fars hus och sova där en natt, vila upp sig inför morgondagen då det blir att bära kartonger och möbler igen, denna gången tre våningar upp.
Men vadå, man får tänka motion och att man får muskler ;)

Hoppas ni har en bra kväll :)
Vi lär inte vara i Karlstad förän 22-23 tiden ungefär. Tar sin lilla tid detta, det är inte direkt någon kort flytt bit :P

Värme?

Längtar ni efter värmen, bad och stranden? Börjat titta på bikiner eller kanske badbyxor? Kollat in sommarens hit för pool/stand/bad fester?

Om inte så ska jag tipsa er:

Kolla in denna leksaken:




Denna fantastiska leksak finner du för ca 1000 kr på www.coolstuff.se

Annonsen finner ni på www.aftonbladet.se/pryl

Godnatt

.. och sov gott!

Nu ska jag sova igen, somnade förut vid 18 tiden och sov två timmar. Men nu är det dags igen, börjar känna mig sådär trötter igen.. Hoppas kunna få bättre sömn inatt för att orka packa allt som ska packas klart imorn.


Godnatt!

Fredag

Ännu en dag har snart passerat och nu väntas bara två nätter till i Osby, sen ska vi ta bilen och de två släpen och fara uppöver till Värmland, där vi bor en natt hos mor o far innan vi tar våra släp och flyttar in i nya lägenheten på måndag vid 12 tiden:)

Nu känns det verkligen att vi är på godväg, här hemma ser det mer eller mindre ut som ett kaos, lådor och resväskor överallt, saker som står på sniskan och lite damm som ligger efter att dragit fram möbler. Men vadå, vi ska ju flytta då får det väl se ut så, är ju inte så många dagarna kvar, det är ju typ imorn vi behöver stå ut med det.

Nu har man precis duschat av sig all skit efter en dagspackning. Fortsättning följer imorgon igen då vi måste vara klara med allt innan vi går och lägger oss. För sen är det upp tidigt på söndagen, fara ner till Hässleholm sen hem hit igen och packa. Blir en del vändor md flyttlådor :P

Händer mer ikväll?

Blir lugn nu en stund, kicka runt lite här på internet/datorn, käka lite fruktsallad om en stund kanske. Sen vid 20.00 blir det nog att se lets dance om det inte är något annat roligt som skulle visas istället, men det tror jag inte..
Annars blir det nog väldigt soffalugnt :)

Hoppas ni har en bra fredagskväll:)

Städar, plockar..

.. och är typ jätte trött.

Kom hem lite sent igår kväll eller rättare sagt inatt. Klockan var nog eller mindre bort mot 1 innan vi var hemma. Innan man hade somnat var någon klockan mer eller mindre halv två.
Sen har natten varit sådär, mycket drömmar, vaknat flera gånger och en snarkande sambo..
Så när klockan ringde imorse halv nio var jag så sjukt trött så jag visste inte vart jag skulle ha tavägen, men det var bara att kliva upp eftersom det fanns att göra innan besiktningsmannen skulle komma klockan 11. Så nu har vi skruvat ner allt från väggarna, packat fler lådor och dammsugit lite. Senare idag får det bli tvättning av fönster plus att packa fler lådor. Just nu tänker jag bara slappa en stund och vila upp mig innan jag tar tag i nästa projekt.

     


Såhär såg det ut inför att besiktningsmannen skulle komma och titta:P

usch o fy..

Det här med internet och datorer verkar inte vara min starka sida när det gäller tur eller otur. Jag har snarare mer otur med datorer + sånt runt om än jag har med något annat..
Hållt på hela förmiddagen och försökt få igång internet på min dator igen, funkade igår kväll men idag när jag skulle starta upp det så vägra internet att funka på min dator, men på nicklas dator funkade det utmärkt.

Men efter att suttit i telefonkö samt snackat med två st på com hem två gånger så verkar det som vi fått igång det igen. Det är skumt att saker och ting heltplötsligt bar kan tvärsluta sådär och då bara på ena :S

Jaja livet är hårt och det ska aldrig vara lätt har jag lärt mig :P

Men nu blir det softa lite, sen äta. Efter maten blir det nog en sväng till Hässleholm, eller ja utanför hässleholm, nicklas ville titta förbi en sista gång där han har varit på utbildningen. Efter det blir det ner till Kristianstad, in på biltema och köpa någon mer flyttlåda utifall att vi skulle behöva + in till stan en sväng och kolla lite snabbt. Sen efter det hoppas vi klockan kommer vara runt 18.00 så att vi kan åka ut till Ida och Björn :)

Ha en bra dag!

Snööö

Ja här har det snöat näst intill hela dagen. Lite mer ena stunden än den andra. Antar att det ungefär sett ut så i resten utav Sverige?

Jag och min sambo fick iallafall för oss att vi skulle ut och gå en sväng. Dels få ner maten vi hade ätit till lunch, men också komma ut och få lite luft.
När vi hade klätt på oss alla kläder och skulle gå ökade snön och det började även blåsa till. Men vad fasen, har man klätt sig varmt så har man. Så vi begav oss ut, skrapa bilen, skotta av den med snö (kanske onödigt), bytte torkarblad, sen tog vi oss en promenad upp mot industriområdet till någon kontorsaffär där för att införskaffa handskar inför flytten. Skönt att ha något som skyddar sina små händer då man ska bära mycket.
Sen traska vi hem igen, kan ju säga såhär, vi var rätt blöta när vi kom hem, men frös det gjorde vi inte, men bra mådde vi :D

Ordspråket: det finns inge dålig väder bara dåliga kläder ;)

Oh det är så sant så!

Men nu håller vi oss inne i värmen, tagit en dusch, ätit lite pyttipanna med ägg och väntar nu på att roomservice ska börja kl 20.00 :)

Hoppas ni har en bra kväll!

Packning..

Idag började dagen med en tallrik gröt med mango och hallon i.
Sen var det bara att börja ta hand om räkningarna, plocka ordning på papper och vika flyttkartonger.
Nu har vi packat ytterligare 5 kartonger, skruvat ner några hyllor och tagit bort några tavlor. Nu börjar det tömmas på saker, men i förrådet blir det bara mer och mer saker i.

Ta er en titt:

 






Sen har jag även fått ett spel hem idag i posten lådan från



Detta spel var det:





Ellos modepremiär




Just nu kan jag erbjuda er lite rabatt på ellos då ni handlar där för minst 200 kr.
Modepremiär 2010 heter kampanjen de har just. Den pågår till 2010-02-28


http://www.ellos.se/GeneralOffer/GeneralOffer.aspx?offercode=15600


fler bra sidor..

Här kommer en till sida som har väggdekorationer, då även stora bilder som man kan ha på väggen.. Kolla in sidan---->  www.cuadros-lifestyle.se

Ojoj..

Ja tiden bara springer iväg, klockan är i detta nu redan 18.40 och min kväll har tydligen börjat. Fast frågan är om min dag ens har börjat idag? Känns som jag tillbringat större delen av min dag i sängen, då inte sovandes utan sittande med datorn i knät eller en tidning i händerna.
Fast har faktiskt varit ute och postat breven jag lovade mig själv att göra idag, plus att jag var bort tills inredningsbutiken i osby. Pratade lite med dom som jobbar där, även hon som jobbar i köksbutiken brevid. Kul när folk känner igen än ;)

Jaha, hur ser resten utav kvällen ut ?
Såg att programmet bygglov skulle sända ett avsnitt klockan 20-21 på kanal fyra. Jag och inrednings program =love.. ;)
Så himla kul att se när dom gör om, man får insperation och nya idéer om hur man skulle kunna ha det i sitt hem.
Just nu är jag i full gång och funderar på hur vi ska ha det i våran nya lägenhet. Jag är ju väldigt förälskad i bokstäver, min stora klocka som jag införskaffa nyligen, plus att jag även införskaffat mig ett köksbord, dock vet jag inte om det får plats än :P Sen skulle jag vilja ha någon frän vägg dekoration, dock kostar de runt 500-1000 kr. Känns lite mycket just nu när man inte har någon inkomst. Sen råkar jag alltid hitta dom dyraste väggdekorationerna och blir jätte förälskade i just den :P typiskt mig.
Sen måste jag ju även införskaffa lite stolar till köksbordet, men det tänker jag inte göra förän jag ser att storleken passar i det nya köket :P

Ojoj.. jag råkade i just detta nuet surfa in på en sida med en massa väggtexter som man kan ha i hemmet och dessa var inte alls så fasligt dyra.. Ta er en titt in och beställ hem några ni med. Jag ska kolla och se om det kanske är någon jag fastnar mer för än någon annan :)

www.unikdekor.se


Haiti katastrofen

Sitter nu i detta ögonblick och läser på aftonbladet om en liten kille som samlat in nästan 2 miljoner till katastrofen i haiti.






Läs hela artikeln genom att gå in på den här sidan: http://www.aftonbladet.se/nyheter/haiti/article6490630.ab

Softisch and dreaming

Ligger här i sängen, med datorn i knät och tittar runt lite på internet.
Hemnet är en stor favorit. Älskar att titta på hus och hur andra har det hemma hos sig :P Haha vissa kan ju verkligen inte inreda ett hem, det ser ju förfärligt ut. Medans andra har det super snyggt :)
En vacker dag kommer jag och min samb bo i ett hus någonstans, vet vet vart. Har funderat på om man ska bygga ett helt nytt hus så man får det som man vill. Dock kostar det ju en del pengar, så än så är detta bara drömmar som jag drömmer om. Man måste ju börja någonstan i sitt liv. Tänk att få möjligheten att designa sitt egna hus, det skulle vara häftitigt!

Finns mycket man vill göra och köpa, många drömmar och fantasier. Tänk om man bara hade haft lite mer pengar, iallafall ett jobb!

Nu är det bara 5 dagar kvar tills våran flytt avgår från Osby :D
Grovbesiktningen beställd, så någon gång på fredag kommer det en man hit och kollar över lägenheten. Sen kommer dom göra en ytterligare besiktning sen på måndag eller tisdag då vi inte är här, så gäller att städa noga på söndag innan vi åker upp över.

Nej man kanske ska gå ut en sväng, skulle faktiskt behöva posta några brev på den gula lådan. Sen tänkte jag även besöka inredningsbutiken som finns här i osby :)
Är ju fortfarande lite sugen på några bokstäver...

Detox

Jag och en kompis har suttit och diskuterat fram och tillbaka om olika metorder för att rena kroppen och komma iform. Nu har vi hittat något som heter detoxmat. Man renar kroppen och rensar ur all skit som finns i den.
Typisk detoxmat är färska grönsaker, frukter, nötter och frön.

Det man ska tänka på innan man ska börja med detoxveckan:

Några dagar innan du börjar ditt detoxprogram är det bra att minska ner på dryck och mat, som kaffe, alkohol, läsk, socker och cigaretter, som du bör undvika under kuren för att vänja din kropp vid förändringen. Öka även intaget av vatten till minst en liter per dag för att skölja ur kroppen. Börja gärna dagen med ett glas ljummet vatten med citron i, det hjälper till att rensa tarmarna.


En liten kom ihåg lista:

Ät gärna:

- Frukt
- Grönsaker
- Nötter
- Frön
- Quinoa
- Bönor
- Linser
- Råris
- Tofu
- Fisk och kyckling i måttliga mängder

Undvik det här:

- Alkohol
- Cigaretter
- Rött kött
- Kaffe
- Svart te
- Socker
- Mjölkprodukter
- Raffinerad och processad mat




Här får ni ett litet tips på en smoothie som ingår i detoxmetoden.

Rosa Drömmar

En jordgubbssmoothie full med antioxidanter.

1 drink

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1/2 banan
  • juice från 1/2 lime
  • 1 näve jordgubbar


Lägg allt i en mixer och blanda till jämn konsistens, vill du ha den lösare kan du ta i mer yogurt. Använder du frysta bär blir smooothien härligt kall. Servera i ett stort glas.

Min kompis och hennes sambo har börjat lite smått med denna metoden och har denna veckan som sin start vecka.
Jag och Nicklas funderar på att hänga på deras idé, men detta kommer såfall gå i bruk nästa vecka, eftersom denna veckan gäller det att tömma kylen och frysen inför våran flytt..

vill ni läsa mer om detta kan ni gå in på den här hemsidan: www.detoxdiet.nu 


Måndag.

6 dagar kvar tills flyttlastet går ifrån Osby (skåne), till Karlstad (värmland).
Vi har fortfarande saker kvar att packa, men det är endå sånna saker vi måste använda en stund till. så på ons och tor ska vi packa ner mycket av sakerna, städa undan och göra plats åt de som ska komma och göra en grovbesiktning på fredag :)
På lördag får vi även sålt vårat köksbord, ett fusion bord från ikea. En mindre möbel att ta med i flyttkärran :P Kommer vara tillräckligt med saker i dom två kärrorna ändå.

Vad har vi gjort idag av dagen som gått?

* Ringt massa samtal som man måste ringa då man ska flytta och byta adress osv.
* Vi har varit ute på en promenad i osby.
* Ätit mat, rester ifrån gårdagen. Fläskfilé inlindad i bacon, band pasta, "skogssvamppanna" som vi använde som  sås och sen massa grönskaker :)
* Tvättat en maskin tvätt och duschat

Man hinner med en del fast man går upp sent. Fast idag väcktes vi två gånger, första gången var vid tjugo över fem, fast tog ett bra tag innan vi vaknade. Det var Nicklas alarm på mobilen som ringde, men mobilen låg ute vid datorn, han hade glömt stänga av det :P
Nästa gång vi blev väckta var klockan halv tio, då var det min mobils alarm som gick igång :P Då hade jag tydligen använt alarmet förra måndagen och sen inte avaktiverat det, så det ringer då halv tio varje måndag:P Men vadå halv tio är iallafall en okej tid jämfört med tjugo över fem :P
Så efter att ha legat i sängen och dragit sig så orkade vi upp någon gång efter tio :)
Man vill ju inte vända på dygnet för mycket.

Förresten, idag har jag även sökt ett jobb :) Dock var det bara ett 3 månaders jobb, men allt är bättre än inget. Så nu håller jag tummarna för det :) Det var ett jobb inom butik, företaget framtiden var det som skulle hyra ut någon till ett företag som behövde hjälp.

Puss o Kram hoppas ni har en bra dag!


Fruktsallad

Idag blev det ingen riktigt lunch för oss, då ingen av oss orkade laga någon mat just nu, utan förskjuter det mer mot eftermiddagen/kvällen.

Istället gjorde vi en jätte god fruktsallad som vi smaskade i oss tillsammans med ett CSI avsnitt :) Inga fel.

Fruktsalladen bestod av:
Clementin
Annanas
Banan
Päron

Blev även en liten klick vaniljglass. Men inte mycket, bara sådär jämt lite grann för att få lite mer smak på det hela :)


Åh sådär, nu är även adressändringen klar. Från och med 1/2 2010 kommer posten komma till våran nya adress i Karlstad :) Det är kanoners detta att det går att göra saker och ting så smidigt på internet.

gårdagskvällens aktiviteter..

Det blev en romantiskt middag med hasselbackspotatis, beasås, fläskfilé och kokta grönsaker :)

   

 



Efter det lite chill och sen film kväll med filmen Inglourious basterds.
Filmen handlar om: 

Under det första året av den tyska ockupationen av Frankrike bevittnar Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) avrättningen av hennes familj ledda av naziöversten Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna undkommer nätt och jämnt med livet i behåll och flyr till Paris där hon skapar sig en ny identitet som biografägare.

På en annan plats i Europa, samlar löjtnant Aldo Raine (Brad Pitt) en grupp judisk- amerikanska soldater för att utföra en rad snabba och skoningslösa hämndaktioner. Raines grupp som senare blir kända som ”The Basterds” av sina fiender, slår sig samman med den tyska skådespelaren och infiltratören Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) i ett försök att störta Tredje rikets ledare.

Allas öden sammanstrålar under en biopremiär där Shosanna har förberett att iscensätta sin alldeles egna hämnd … Med en blandning av våld och propaganda i lika mått, väver Quentin Tarantions INGLOURIOUS BASTERDS samman både ökända, bortglömda, sanna och överdrivna historier från andra världskriget.

Denna filmen var faktiskt mycket bättre än vad jag trodde, man satt på helspänn några gånger. Nicklas skratta bara åt mig då jag hade min kudde som jag kunde gömma mig bakom om det blev jobbigt :P Vadå ibland måste man ha en sånn kudde om det skulle råka bli farligt ;D haha jag erkänner, vissa filmer gör mig nervös och man vill bara att scenen ska vara över.

Filmen är ca 2 timmar 10 minuter lång. Men detta kändes inte eftersom man var inne i filmen.

Så jag ger denna filmen 4 stjärnor av 5. Plus att jag rekommenderar er att se den om ni inte har sett den :)



Min älskade klocka

Idag har vi varit en sväng till Kristianstad för att införskaffa fler flyttlådor som vi ska packa fulla under veckan :) För på söndag om en vecka smäller det, då bär det av uppåt mot skogarna och min kära stad Karlstad :):)

Samtidigt som vi var i Kristianstad passade vi på att gå en runda på stan där, då vi gick in i en av mina favorit butiker där, borett, en inredningbutik med massa skoj ;D
Där fann jag min fantastiska klocka som jag sett förut, men inte blivit att jag köpt. Men denna gången kunde jag och Nicklas inte hålla oss, så vi införskaffade oss denna snygga "rena" klocka :)

Titta och beskåda :



Är den inte snygg? :)
Ska troligtvis hänga på väggen i mitt nya kök i Karlstad :) Om den inte passar in där finner vi en ny plats i lägenheten åt den. I love it !

Dr. T and the women.

Min andra film idag som jag har sett. Nyss färdig tittad.
Detta är en drama/komedi/romantisk film.
Bra, men som de flesta filmerna. Man tror man hittat sin nya kärlek och hjälpen i sin värld. Men det visar sig att denna person gått lite bakom din rygg och bara visat sitt intresse som en vän. Istället har hon nappat på din jägarkollega.

Handlingen:

Dr. Sully Travis är en framgångsrik, charmig och omåttligt populär gynekolog som driver en praktik för de vackraste och rikaste kvinnorna i Dallas. Han älskar sin familj, han älskar golf – och han älskar kvinnor. Och hans kärlek är besvarad. Varje dag trängs kvinnorna i hans väntrum för att få träffa honom, oavsett om de avtalat tid eller inte. Men en dag börjar hans idylliska tillvaro att falla samman.

Hans älskade hustru hamnar på psyket, hans ena dotter planerar att gifta sig med en kille hon inte ens älskar, och hans alkoholiserade svägerska flyttar efter ett kraschat äktenskap in och vänder upp och ned på huset. Då kan han inte längre motstå inviten från golfklubbens nya, charmiga instruktör.


Filmen rekommenderas till dom som gillar den här kategorin av filmer. En perfekt film att sitta och se själv som tjej, lite romantik och drama skadar aldrig att få se på. Det brukar ju inte alltid vara så att ens sambo/pojkvän kanske är lika intresserad av romantiska filmer. Så passa på att se dom då ni är själva, eller varför inte med en vän? :):)

4 av 5 stjärnor

Även denna filmen går att finna på voddler för er som har det.
Annars kan man köpa den på bla cdon.com


2:37

Filmen 2:37 handlar om: 

En helt vanlig skoldag på en helt vanlig High School någonstans i Australien. Klockan är 14:37 när en elev släpas ut från en toalett med snittad pulsåder. Vem är det som tröttnat på livet? Filmen börjar på morgonen denna dag, när vi möter sex av skolans elever på väg till vad de tror ska bli en vanlig skoldag.

Vi får lära känna de sex ungdomarna, deras hemligheter och problem och på något sätt vävs deras öden ihop allt eftersom historien utvecklar sig. Bit för bit avslöjas identiteten hos självmordsoff ret, som lika gärna hade kunnat vara någon av de sex ungdomarna som alla har sina problem att tampas med.


En speciell film, men många konstiga händelser samtidigt bland ungdomarna. Kanske inte en sån film jag hade velat se imorse, men jag brukar ha tedensen att hitta alla speciella filmer ;)
Den som visar sig ligga innanför dörren och tagit självmord är inte den personen man tror ska ligga där.

Hmm, vad ska man ge denna filmen då.
2 av 5 stjärnor får den nog utav mig. Varken bra eller dålig, i mitt tycke, men ändå bra gjord. Verklighets baserad och såhär skulle det säkert kunna vara på en High School.

Filmen finns att se på voddler och den är free.
Finns även att köpa på bla cdon.com


En tripp till Hässleholm.

Natten har varit seg, vaknat flera gånger och bara vänt mig i sängen..
Kroppen har ont och känner sig hängig.. Hoppas det inte är någon början på någon förkyldning eller skit, för sånt har jag inte tid med. Säkert bara nå engångs skit som råkade hoppa på just mig.

Legat i soffan på förmiddagen och sett film, tror den hette 2:37, underlig film.. Kan skriva mer om den sen och visa vilken det var.
Sen tjugo över elva ringde Nicklas och sa att han redan var klar på utbildningen, färdig för att gå hem. Så jag klädde mig snabbt och tog tåget klockan 12 till Hässleholm, gick runt på stan där en kort sväng sen hämta han upp mig.. Vi åkte till en inredningbutik som heter Inreda, ligger lite utanför Hässleholm city, kolla in lite snygga prylar där, hade tänkt köpa en as snygg klocka, dock fanns det inte i färgen jag ville ha så vi stog över, kanske råkar springa på någon liknande en annan dag istället :)

Två bilder ifrån butiken, en lampa och en enorm kudde ;D





Blev sen ica maxi och inhandling av mat inför kommande dagar som är kvar att bo här i Osby.. Så nu klarar vi oss enda tills vi lämnar detta ställe :)

Just nu görs det inte mycket, slappar, funderar på att dra igång en film. Nicklas sitter och spelar call of duty med sina polers. Senare idag blir det till att beställa pizza och mumsa i sig den ;) Sen ikväll blir det nog lets dance för min del iallafall :)

Nästa vecka är det bara att sätta igång och packa.
9 dagar kvar tills flytt :)



Dagens outfit:



Nej jag tror jag letar fram en film nu o degar ner mig i soffan en stund :)

En promenix!

Ja visst!

Idag har jag varit ute på en eftermiddags promenad, så himla härligt, varför tar man inte och gör sånt oftare?
Kanske för att det är så himla segt och trögt den där korta stunden innan man kommit ut utanför dörren :P

Så var ute och gick runt här i osby i 40 minuter. Haha låter som jag lunkade sakta framåt, men det var faktiskt power walk i kängorna. Har märkt att man får bättre motion av kängor, plus att det känns mer i benen då, detta resulterar i att det känns iallafall att man har tränat :P

Måste medge att det är grymt mycket jobbigare att vara ute och gå i kängor än i gympaskor, kanske kan ha med att göra att jag är lite ovan att gå i mina kängor :P Plus att det är väldigt moddigt på vägarna här och halt på vissa ställen, så det är liksom ett steg framåt och ett bakåt.. Men det ger bra motion !:D

Så här såg det ut då jag gick förbi sjön i Osby :)



Visst är det vackert? :)

Lysande vatten..

Sitter här och väntar på att det ska komma några och titta på lägenheten.. I min väntan sitter jag här och plippar runt på internet för att se om man finner något skoj..

Då fanna jag denna häftiga sak, som jag även upptäckt förut, men tänkte nu dela med mig utav till er. 

Beskrivning:
  • Festligt i badrummet eller köket
  • Indikerar temperaturen med färgat ljus
  • Räddar dej från temperaturchock
Succé i badrummet! Det här är en riktigt cool och smart pryl som med hjälp av LED lampor med färgat ljus indikerar vattnets temperatur med sken i rött (varmt) eller blått (kallt). Växlingen sker vid ca 40 grader.

Fakta
• Längd: 6 cm
• Diameter: 3,5 cm
• Kräver tre knappcellsbatterier (ingår plus ett extra set)
• Universaladapter ingår, passar standardkranar, 22 mm och 24 mm
• Färg ändras vid ca 40 grader

text lånad från sidan smartasaker.se



degar..

Just nu ligger jag i soffan och degar med datorn i knät, drömmer mig bort till något varmt land där man kan äventyra runt.
Vill så gärna åka någonstans och resa runt lite, ta mitt pick och pack och njuta. Spelade idag på lotto för att ha någon chans att vinna pengar, dock gick det inte så bra, men en ny chans finns på lördag :) Skulle faktiskt räcka med några tusen, fast helst av allt skulle jag vilja ha en miljon :P

Vad jag skulle göra om jag fick en miljon:

Resa
Köpa ny tv
Betala av lånet på bilen
Spara pengar för framtiden
Betala hyra för ett halv år :P
Plus att ha kuuul! ;D


Vad skulle du göra om du vann en miljon?


Nej nu ska jag fortsätta drömma om mina resor genom att söka på vad det skulle kosta att åka till olika platser :)
Kina, Japan, USA, London finns mängder med ställen jag vill åka till..


sysselsätter mig

För att få dagen gå får man ju försöka sysselsätta sig med så mycket som går. Dock kan man ju inte laga hur mycket mat som helst, städa mer än tills det glänser, tvätta mer tvätt än som finns eller se på mer såpoperor som finns.

Men jag har iallafall hittills lyckats sysselsätta mig hyffsat bra. Lite slapp vid tv och datorn på förmiddagen, letande efter inspirationsbilder på hur man kan göra i den nya lägenheten, plus läst lite nyheter om vad som händer i världen.
Men även hunnit fixa mat, kokade ris till korvstrogranofen som redan fanns klar som bara var att värma på, samtidigt som jag slängde i en tvätt i tvättmaskinen och diskade gårdagens kväll disk samt morgonens frukost disk.

Såhär god såg min lunch ut idag :)




Efter jag ätit och slö kollat på tv ringde min kompis Therese, mycket trevligt och förgyllade en del av min tid på denna dagen.
Sen var det dags att plocka ur tvättmaskinen, vika den gamla tvätten som hängde på tvättstället, hänga den nya tvätten och sen slänga i en ny tvätt. I samma veva som detta ringde min kära älskling, alltid lika trevligt när han ringer och frågar hur jag har det och vad jag gör :) Skönt att ha en sån underbar älskling som tänker på mig :)

Nu blir det surfa lite på nätet igen, läsa lite i min fototidning som jag köpte i måndags, dyr var den måste jag säga, men verkar som den är bra iallafall och då är det värt pengarna. Dock har jag inte min systemkamera här nere så kan inte öva något i praktiken, men jag kan läsa på så jag kan allt tills jag och min kamera förenas ;D

Ha en fortsatt bra dag!

Drömmar..

Shit ibland är det nästan läskigt hur mycket man kan drömma på en natt. Inatt har jag nog minst drömt 4 olika drömmar och varje dröm känns så himla verklig så man vaknar med ett ryck och undrar vart man är egentligen..

Många drömmar om flytt, men även andra drömmar som inte hänger riktigt ihop :S
Kanske drömmer mycket eftersom det är mycket som ska hända nu framöver, plus att man kanske då sover lite oroligt, eller så är jag egentligen inte så trött och ligger halv vaken och drömmer, om man nu kan göra det ? :P


Information om vad en dröm är :

En dröm är en psykisk upplevelse, som oftast uppträder under REM-sömnen där den upplevs ha en berättande form. Mental aktivitet förekommer även under djupsömnen (slow-wave sleep), men är då nära nog statisk; det rör sig då mer om situationer än om historier. En dröm upplevs normalt sett som fullt verklig medan den pågår, men i samma ögonblick som den upphör faller den oftast i glömska. Ibland har man kvar ett vagt minne av till exempel en viss känsla man hade under drömmen. Om man väcks under själva drömsekvensen minns man oftast mer om drömmen.

Info hämtad ifrån wikipedia.


En särskild typ av drömmar är lucida drömmar (även känt som klardrömmar). När man drömmer en lucid dröm är man medveten om att man drömmer. Man kan också påverka händelseförloppet i större eller mindre grad. Lucida drömmar är mycket ovanligare än den vanliga typen av drömmar som alla människor drömmer varje natt. Man kan träna upp sin förmåga att få lucida drömmar, så att man kan få ett par tre lucida drömmar i veckan, men man kommer fortfarande drömma vanliga drömmar som vanligt (även om man oftare minns dem än vad "vanliga" människor gör). Det talas om att folk som får klardrömmar har stor hjärnkapacitet, men detta är dock obekräftat.

Har nog haft en sån där lucida dröm inatt känns det som, eftersom jag kunde påverkade jätte mycket saker i drömmer, kändes som jag var där påriktigt och stod där framför alla och prata.. jag visste precis vad jag skulle säga och vad som skulle komma härnäst.

Ja det är lite häftigt med drömmar och att man kan drömma såpass mycket från och till. Sen att man kommer ihåg drömmarna är ju dock inte alltid säkert, men ibland kommer jag ihåg dom så väl att det var som om det hade nyligen hänt på riktigt..


Kladdkaka

Ikväll blev det en kladdkaka tillsammans med ett csi avsnitt. Mycket länge sen, både för kladdkake ätning och att se på csi. Men nu är vi på g igen.

När vi flyttade tillsammans fick vi något anfall om att vi skulle börja samla på CSI las vegas avsnitt. Åh det har vi gjort, tror vi har till säsong 7 nu. Fast vi har en skiva kvar på säsong 6 innan vi får byta över. Och det är verkligen så, vi måste se alla avsnitt så som dom är, och den ena partnern får inte se något avsnitt själv :P Hittills har vi iallafall lyckats ;D

Nu ett reccept på en kladdkaka som ni kan ta del utav :)

100 gram smör
2 ägg
3 dl socker
2.5 dl mjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Vispa socker och ägg pösigt. Smält smöret och tillsätt det i smeten. Blanda sen mjöl, kakao, vaniljsocker och salt tillsammans och rör sen ner det i socker/ägg/smör smeten. smöra och bröa sen en form och lägg sedan i smeten i den och skjut in den i ugnen i ca 20 minuter. senhar ni en kladdkaka som är enormt goood :D

Dock råkade jag ut för ett misstag, när jag hade gjort halva smeten insåg jag att jag hade packat ner alla bakformar. att leta upp någon utav dom i alla våra flyttkartonger hade blivit som att leta efter en nål i en höstack. Men tillslut kom jag på en lösning och det blev till att ta en glas ugnsform och ha smeten i, funkade faktiskt utmärkt :) Som tur var denna formen inte allt för stor :)
Allt löser sig om man vill :)

Så nu är det bara för er att baka och götta er ;D





kycklingsallad

Nu har man ätit, duschat och klätt sig i myskläderna..

Kycklingsallad med curry dressing samt en halv baguett :) Perfekt lunch/middag, går snabbt och det är gott!

Nu väntar jag bara på att min sambo ska komma hem, han slutade klockan 16.00, fast sen har han en bit att köra hem..
Funderar på att ta lite energi till att diska lite här hemma, gårdagens kvällsdisk plus dagens disk som blivit. Sen kanske man ska baka något för att få tiden att gå.
Får passa på, eftersom nästa vecka ska vi påbörja våran lite nyttigare vecka, samt fortsätta ännu hårdare med den när vi flyttat. Komma igång med promenader och lite allmänträning, samt inte äta så mycket sötsaker utan hålla oss till det mer nyttiga. Allt detta för att få kroppen och må bättre samt att gå ner några kilo i vikt. Min kropp skulle verkligen behöva det, speciellt för att må bättre inuti plus att man orkar mycket mer om man blir lite lättare. Vi vill ju vara fit for fight när vi ska till sälen vecka 10!

Dagens mat:




walking in the dark..

.. kändes nästan som man gjorde det, det är så himla grått ute och så snöar det lite, dock smälter det så fort det kommer till marken, eller så blir det bara görigt, moddigt om inte annat..

Men nu har jag iallafall varit ute på min dagstur, plus att jag har tränat lite styrka här hemma med våra fantastiska hantlar. Gratis motion och man mår väldigt bra efteråt, men måste medge att det är en aningen trögt att ta sig ut, speciellt i detta väder. Hade det varit sol och snön glittrade hade det nog varit en aningen lättare..

Nu blir det duschen sen kyckling sallad :)


Så här vackert är det ute, bild från balkongen, råkade vara uppehåll jus då jag tog kortet, men nu snöar det igen.





Godmorgon..

åh välkommen till en ny dag. En ny dag innebär nya möjligheter :)

Sovit gott?

Det har jag, iallafall fram till halv sju..
Gick upp en sväng då, insåg då att älsklingen var försenad, pussade honom hejdå, gick på toa och sen tog jag beslutet att gå till sängen igen, krypa ner under det varma sköna täcket.
Halvsov sen till typ kvart i elva, ingen klocka på rigning idag då blir det så. Men lika glad för det! ;)

Nyss ätit frukost, risgrynsgröt, 1 klementin och några rån :) Älskar rån, man kan tyvärr nästan föräta sig på dom. Därför tar man bara fram några, i mitt fall 3 st idag och sen stänger man skåpet:P

Vad händer idag då?

Jo jag ska försöka ta mig ut en sväng idag och gå en promenad här i osby, dock inge vidare väder. Snöigt/blaskigt/moddigt på vägen och mulet. Kunde väl åtminstone vara lite sol som tittade fram mellan molnen och sen lyste på mig :D
Men men, tur att man tog med sig kängorna ner hit, då blir man inte så blöt om fötterna.. Sen är det bara och klä sig i underställ och byxor. Behöver som tur är inte så mycket kläder, för här nere är det inte -13, utan +1 eller -1 ungefär :P

Nej nu ska jag fixa lite här hemma bla ta fram korvstroganofen från frysen så älsklingen får mat imorn till lunch.

Ha en trevligt dag!

Ica reklam..

Ni har väl inte missat ica reklamen som gick vid nyår, då ulf video bloggar..
Kollar annars in klippet här nedan..



Nu har bloggvideon fått konkurrens från två tjejer som gjort ica video reklam blogg. Look and enjoy!


Mat, mat, mat...

När man går hemma såhär som jag gör just nu så blir det lätt att man äter väldigt konstigt, ibland inget ibland jätte mycket, detta är inte bra om man ser ifrån hälsosynen plus som jag som tänker gå ner i vikt. Men svårt att äta så många gånger på en dag då man är själv. Eftersom min stora hobby inte är att laga mat till mig själva :P

Men nu har jag iallafall varit upp till ica, köpt gurka, fetaost, paprika, tomater (små), cream fraich som jag tänker blanda ut med curry, baguetter, en grillad kyckling.. resten hade vi redan hemma :)
Vad ska jag göra av detta?

Jo det blir en härlig fräsh kycklingsallad, lagom tills min älskade sambo kommer hem :)

Kyckling
Gurka
Majs
Paprika
Tomater
Pasta
Baguett
Böner
Curry dressing
Fetaost
+ kanske någon mer fryst grönsak om vi nu har det i frysen

Lätt sallad men underbar + att man känner sig nyttig :P

Har ni några bra reccept på lättlagad mat får ni gärna komma med det :)

Nu ska jag påbörja min sallad, eller först måste jag nog tyvärr diska lite så jag har någon plats att vara på ;D


Klädsel

Idag går jag runt i bekväma kläder, det ska man göra när man går hemma.
Oftast brukar jag gå runt i mjukisbyxor och någon t-shirt och en tjock mjukiströja när jag vet om att jag inte ska göra något speciellt i dag.

Men nu är det så att mina mjukisbyxor ligger kvar hemma hos min mamma o pappa i Karlstad, plus att idag har jag faktiskt varit till arbetsförmedlingen och ica.

Så idag har jag på mig detta, lite färgglad såhär inför våren :)



Tunika från gina tricot, deras vårmode
Leggins från gina tricot, svarta
Klocka från ur och pen
Halsduk från gina tricot


                           

Ring av ett konstigt slag..

På föreläsningen jag var på i fredags visade föreläsaren en bild på en ring, såg rätt snygg ut, men när man fick reda på vad bakgrunden till den var så började man fundera.
Ringens bakgrund kommer från viruset aids.
Så här skivs det på en sida om ringen:

Jo det har varit nästan 17 år sedan AIDS erkändes först som ett problem i världen. Sedan dess har aids tagit mer än 25 miljoner liv. Designer Andriy Kurovets anser att det är dags att sätta nytt fokus på ett virus som har väckt så mycket elände i världen. Här juvelen cross sektioneras tillbehör modelleras i detalj efter det virus som orsakar aids.

Designer: Andriy Kurovets


ams...

Jaha då har man lite semester, jaja andra kallar det arbetslös, men låter så tråkigt:P

Sitter just nu och äter frukost, samtidigt som jag försöker få tag på någon på kbab, bostadbolaget som vi ska hyra våran lägenhet utav i Karlstad. Men ingen som vill ta emot mitt samtal.
När jag ätit klart frukosten blir det till att byta om och bege sig ut i vädret som består av snö fallande från himlen :P Ta sig en promenad till arbetsförmedlingen och sen blir det nog även en sväng till ica, funderar på att köpa hem en kyckling :) Lite kyckling sallad är ju aldrig fel enligt mig och nu var det dessutom väldigt lång tid sedan vi åt det. Så det får nog bli middagen här hemma idag :)

Nej nu ska jag tugga i min mackan och dricka upp provivan och sen bege mig! :)

Rocknrolla

"Jag äger den här stan", säger Lenny Cole (Tom Wilkinson), en London-gangster av det gamla gardet.

En utländsk, välbärgad gangsterliga har flyttat in och dragit igång en fastighetssvindel av stora mått. Småskurken One Two (Gerard Butler) och hans kumpan ser sin stora chans och försöker spela ut ligorna mot varandra. Bland de inblandade i detta livsfarliga dubbelspel hittar vi en stenhård men förförisk revisor (Thandie Newton), en rockartist som låtsas vara död för att sälja fler skivor och ett par wannabe-moguler inom musikbranschen (Jeremy Piven och Chris Bridges).

Lägg dessutom till en försvunnen målning, blodhungriga mafiosos och en massa svettiga pengar, så har du huvudingredienserna i denna fartfyllda, roliga komedithriller från manusförfattaren och regissören Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels och Snatch).


lånad av cdon.com

Detta var kvällens film vi såg. Jag tyckte dock inte den var så bra, men Nicklas tycke det, frågan är bara vad som var bra ?
Men kanske är bättre nästa gång man ser den, vem vet.. Ibland händer det ju att man inte har åldern inne för att tycka om vissa filmer har jag märkt :P


Film time..

Nu är det snart dags för helgens filmtime och myskväll :)

Vi skulle haft den igår kväll.. Men det blevs inte av då jag var så himla trött och ville inget.. Så jag gick och sov istället :P

Så nu blir det film, dock inte valt än vilken, kanske någon från voddler eller dubbel dvd vi köpte i julklapp till oss själva.. "the day the earth stood still och the happening".

En film resention kommer när vi sett klart filmen :)

Har ni några tips på filmer man måste ha sett?

Falling water

Fallingwater, även Edgar Kaufmann house, ursprungligen privatbostad, idag museum. Fallingwater ritades av Frank Lloyd Wright och uppfördes i Bear Run, Pennsylvania 1935-1939.

När Wright anlitades för att rita huset antog beställaren att han skulle placera det med utsikt över vattenfallet, men han placerade istället hela byggnaden vattenfallet.



Hämtat från wikipedia.


trend 2010

Var på en föreläsning i fredags på två timmar. Föreläsaren av Per Nimér och jobbar på akzo nobel -nordsjö.
Han pratade en hel del om färg och årets trender inom färg och mönster och olika kategorier.

Think - blå universum
I år ska det vara blått och de färger som ligger i samma familj som blått.
Tänk på himlen, havet, de olika blå som babyblå till djup blekblå vidare till kraftig kornblå.



Play - lek fram din stil, ha inga gränser
Våga ha färg, annorlunda tapeter som sticker ut. Men tänk även på inredningen, sätt färg på inredningen och ha en mer naturell färg på resten av rummet.
Här finner du de starka färgerna så som stark orange, gul, kraftig rosa och klarröd.
Ex. väggar som målats i skarp rosa som bryter av de svarta möblerna.



Discover - tillbaka till naturen/miljön
Här har vi i fokus.
Här har vi färgskalan i skogsfärger, som bruna och gröna toner.
Så släpp in naturen i ditt hem. Inspireras genom att gå ut i skogen/naturen och njut av det vackra, passa även på att ta med picknick och en kamera :)



Feel - med kvinnlig känsla
Använd varma, feminina, softa och elefanta färger.
Använd exklusiva detaljer för att framhäva det feminina dragen i den här trenden.




2010 kommer även bli det året som framhäver hur saker och ting är sammanfogade. Detta kommer visas och bli tydligare i produkterna.
Det ska vara rörelse, kurvor och mjuka former.
Färger ska graderas - färgen ska flyter ihop med dom andra färgerna, inget tvärstopp/skarp kant.

Gör en fondvägg, men inte som vi gjort hittills. Istället för att måla en hel vägg, hörn till hörn. Måla en stor ruta på väggen som inte går enda ut mot hörnen och taket/golvet.
Gör en negativ fondvägg. (nu gör vi oftast en starkfärgad/annorlunda vägg och sen tre neutrala väggar som oftast är ljusa.) Prova istället att tex göra tre bruna väggar och en vit vägg :)

söndag, en städdag?

Idag har jag och min sambo varit otroligt duktiga.
Om två veckor flyttar vi och vi har redan börjat grovstäda, jag tog badrummet och han tog köket. Nu känns det friskt och rent. Resten av lägenheten fick sig bara en snabb dammsugning. Har även haft besök idag av kanske lägenhetens nästa ägare. En äldre dam som var här och kollade med sin dotter o hennes man. Tur att vi hade plockat iordning lite på lägenheten :P

Nu görs det inte mycket, duschat och ätit. Sitter här vid datorn i lite myskläder. Har försökt skriva blogginlägg under dagen men datorn eller rättare sagt internet och blogg.se har inte funkat som jag vill. Men kommer fler inlägg under eftermiddagen och kvällen. Bla på lite 2010 trender från föreläsningen jag var på i fredags..

Nu blir det att surfa runt lite på internet och få lite inspiration inför den nya lägenheten och designen/inredningen den ska få :)

Brukar eran söndag bli en städdag?

Gransholms herrgård.

Igår eftermiddag åkte jag och nästan hela min klass till gemla och gransholms herrgård för att ha avslutningsfest där innan vi skulle säga hejdå till alla. Vissa kanske man inte får se nå mer och det är hemskt att tänka så, men alla bor så långt ifrån varandra så det är inte bara att åka hur som helst. Men vi kanske ska ses igen i maj, som en återträff :)

Den bilen jag åkte med till herrgården kom fram vid halv fyra tiden, då hade nästan alla redan kommit och även valt rum, så det var bara ta något av det som var kvar. Säger bara vilken herrgård och vilka rum :D Helt underbara, ett perfekt ställe för oss att avsluta våran skoltid på. Varje hotellrum hade en egenstil, sen fanns det små sällskapsrum, biljard i källaren, pilkastning och jätte fina soffor att mysa ner sig i. Allt var så fantastiskt.

Blev en kopp kaffe på eftermiddagen med hemma gjord äppelkaka, vid halv sju tiden skålade vi för ett kanon tid vi har haft tillsamman. Klockan 7 välkomnades vi in i salongen där vi skulle äta tre rätters.

Förrätt: Smördeg med kräftstjärtar, sallad och någon sås. (mumsigt värre)
Varmrätt: Vildsvin, rödvinsås, rivenpotatis blandat med något mer som jag inte finns, det gjort till en fin liten muffins. Plus sallad till det.
Efterrätt: Kladdkakemousse med grädde och sen kaffe efter det

Det var som jag skrivit innan en kanon kväll som inte slutade förän sent in på småtimmarna. Somnade nog vid halv fyra tiden, dock inte sovit någe vidaer inatt då sängen för min del var lite hård och obekväm. Men istället blir det en degdag idag. Det innebär att det inte är många hästar som kommer rulla här hemma, blir typ film, tacos och dator.

Lite bilder från där vi har varit...

 

        Herrgården, gransholm                                                   Förrätten

  

                          Varmrätt                                           Efterrätt


     

   Tapeten i mitt hotellrum                     en tavla i en av salongerna





Inredare med säljkompetens..

kan jag kalla mig nu :D
Har idag 14 januari tagit examen och det känns bra men sorgligt att lämna alla och veta att man kanske aldrig mer få se vissa från klassen.
Som tur är så ska vi åka på en klassresa imorn, övernatta en natt på en herrgård i gemla, äta god mat och dricka gott vin. Så då hinner man prata med alla och fråga hur de har haft det på praktiken och vad de nu ska göra..


Vi bjöds idag på en tre rätters middag av Älmhults kommun, fast på skolan, haganässkolan. Det var nog utbildningen hotell och resturang som hade stått och gjort den goda maten.
Dock kom jag inte ihåg vad allt hette vi fick, men gott var det ;D 100 % godkänt !

Så ett stort grattis till mig! ;D

Vad ska jag göra nu?
Veckan ut är planerad med resa, städ och njutning.
Nästa vecka blir dock att infinna sig på arbetsförmedlingen, se om de kan göra något åt mig, iallafall då det gäller penga biten.
Sen blir det att sätta sig och skriva ett personligtbrev, fixa till Cv:t och sen ta många promenader :)
Sen om två veckor flyttar vi, så måste även packa och städa en hel del här i våran lägenhet...

Nu blir det att kolla runt lite på internet om man hittar nå roligt. Vill ju piffa sen i våran nya lägenhet med något roligt ;D

Köpte förresten ett bord här om dagen på ikea, bordet grimle. De hade satt ner det i pris och jag vill så gärna ha det men vet dock inte om det får plats i den nya lägenheten, så köpte det på ren chansning och om det inte får plats får jag väl lämna tillbaka det. Står just nu hemma hos mamma och pappa.






2 timmar.

Då går mitt tåg söder ut, eller först måste jag ju åka mot stockholm, sen i hallsberg vänder det och går neråt :P
Är uppe i tid idag för att hinna packa klart det som ska packas, för att sen åk med halv tio bussen in till stan så det inte blir allt för stressigt. Bättre att vara där i god tid än att behöva spriga med all packning och se ut som något fån..

Kommer bli en del byten, men hoppas tiden kommer gå fort så att jag snart är nere hos min älskling. Dock är det jag som kommer få vänta på honom och inte tvärtom, så det gäller att inte glömma hemnyckeln :P

Nej nu måste jag packa klart, byta om och kanske till och med ta mig en dusch :)

Ha en bra dag! och ta vara på din dag..


Packar..

Varit lite mycket nu några dagar, så att tiden till att blogga har dragits ner drastiskt. Men nu är första fasen avklarad, snart även andra fasen, kallas del 2.

Första fasen var att tacka och säga hejdå till dom på ikea, hoppas få komma tillbaka dit snart igen. Så lämnade av min tag och mina kläder och begav mig ut i kylan.
Hem, hämta plankor, klinkers och tapetmappen, för att sen åka med pappa o mamam till stuvbutiken, lämna sakerna där för att sen köpa klinkers. Men dock kom vi inte ut med nå klinkers, för det vi tänkte ha fanns inte så som vi ville ha det :P Så mamma o pappa får återigen åka dit någon dag då tiden infinner sig.

Fas 2, andra delen även kallad börjar imorn. Då jag ska åka tåg neröver hem till min Nicklas och våran lägenhet. 10.26 går tåget från Karlstad och anländer till Osby vid ca 16 tiden. En lång resa, men med lite tidningar och kanske även musik, (om mp3:n funkar), så kommer nog även detta gå bra. Det jag oroar mig mest för är om jag får med mig all min packning som jag vill ha med mig ner. Detta kommer snart visa sig då jag ska börja packa när som helst.
Fas 2 slutförst på lördag.
För på torsdag är det avslutning i skolan, mat och examensbevis, samt redovisning om själva praktikplatsen. På fredag blir det en föreläsning, sen ska vi åka till gemlahergård och övernatta där en natt med klassen, så kommer återigen vara i Osby på lördag lunch/eftermiddag. Under denna tiden kommer det tyvärr vara lite brist på inlägg, kommer dessto fler sen.

Efter dessa dagarna har jag "semester", andra kallar att man är arbetslös, men det låter i mina öron så trist:P Så jag ska iallafall försöka pallra mig iväg till Osbys arbetsförmedling och höra mig för med dom vad dom tycker är enklast att jag gör. Anmäla mig hos dom, eller vänta tills jag flyttar till Karlstad.

Nej nu ska jag ut och hämta en lite resväska som jag ska få låna av pappa, försöka påbörja och packa i den, sen hoppas jag kommer på en bra lösning för att få med mig så mycket som möjligt på tåget.

Hade bra så länge och sköt om er..

en stor shoppare?

om du är en storshoppare kanske du ska fundera över att införskaffa en sånhär shoppingbag.
En mycket praktisk bag för dig som vill vara miljövänligt och slippa köpa massa plastkassar, plus att det är mycket bekvämare att bära denna shopping bag.
Den är enkel att ha i fickan eller väskan. När du skall använda den tar du den enkelt ur asken som sedan fungerar som ett smart plasthandtag som drars över väskans handtag så att du slipper märken i handen när påsen är full.

 du finner den på www.designonline.se klicka på inredningsdetaljer och sen på väskor så hittar du denna perfekta shoppingbag.
Du får denna perfekta stiliga bag för 209 kr. Sattsa dom pengarna och få en bekväm shopping :)


Filmtips.

The great raid - drama/action från 2005

Filmens handling:

Den sanna historien om ett av de mest våghalsiga fritagningsförsöken under andra världskriget. Under ledning av överste-löjtnant Henry Mucci ska ett förband mot alla odds försöka frita 500 amerikanska fångar från ett japanskt fångläger på Filippinerna.

Brukar inte titta på sånna här liknande filmer men denna filmen tipsar jag er om att se om ni får någon tid över till det. Filmen är både spännande och bra, kan kanske verka lite seg i början då man får sig en tillbaka blick, annars flyter den på bra, spännande och intressant. Hemskt dock att den är verklighetsbaserad.

4 av 5 stjärnor får den.






Myskväll.

Har haft besök ikväll av min kompis Therese :) En tjej som jag träffade på gymnasiet, vi gick i samma klass i ettan, tills vi valde olika inriktningar, men höll fortfarande kontakten genom att läsa i samma matte grupp.

Vi har sett film, käkat mat, ätit godis/chips/ostbågar och sen pratat en hel del.

Säger bara jag älskar ostbågar! :P:D Någon mer som gör det? (kanske inte är så vanligt, menar dom ser inte så goda ut, de luktar inte heller så gott, men jag älskar ostbågar :D)
Sen hade Therese även med sig godis, i hennes godispåse fann jag "löständer", sådant som jag åt som lite, men som jag vanligtvis inte brukar plocka ner i min godispåse.. Smakade på en och lekte att jag var som barn igen, då man satt fast tänderna på sina egna :P Fast om dom är så himla goda vet jag då inte?
Jag håller mig till mina ostbågar och choklad:P ;)



Engelska eller kinesiska? ;)




Nå vad tror ni han sjunger på för språk ;) Är han inte söööt? :D

vinterbilder

Blev några vinterbilder innan vi åkte ut och tittade på klinkers, dock inga bra, sen försvann solen när vi hade kommit hem, så jag hoppas det blir sol imorn så jag kan klä mig varmt och gå ut och fota :D
Älskar min kamera som jag och Nicklas har köpt, en nikon D60.




Godmorgon..

.. åh välkommen till en underbar lördag den 9 januari. Ute skiner solen och det är ett perfekt väder att ta vackra bilder i om vi nu ska bortse från gradantalet som är ute, -19 grader. Men pappa medelade nyligen att det skulle börja på att bli varmare några dagar nästa vecka, när jag menar varmare menar jag runt -10 ;)

Idag har jag lite små saker att göra, snart bär det av till stuvbutiken med mamma o pappa, vi ska leta på tapeter, golv och klinkers till hallen, skapa några idéer om vad vi ska ha där och även kanske kolla in lite möbler vem vet. Sen funderar jag på att klä mig varmt, ut och ta lite bilder som jag sen kan lägga ut här och förgylla lite utrymme mä :)
Ikväll kommer min kompis Therese hit, blir mat, prat och film gissar jag på :) Oftast brukar filmen stå på och vi pratar som bara den istället :P Blir så då man inte ses så mycket. Men det sa det bli ändring på sen när jag flyttar hit 1 februrari :):)

Hoppas ni får en kanon lördag och ett tips, klä er varmt!

Kallt..

.. - 22 utomhus och jag fryser fast jag befinner mig inomhus. Dock hänger inte mamma o pappas hus med riktigt då temp. varierar ute, men men, bara att klä sig varmt även inne.
Åkte buss imorse till ikea, fy fan säger jag bara. Stod och trodde jag skulle frysa ihjäl, bussen var dessutom försenad och mina tår var isbitar. Tur bussen har ett litet element vid fönstret som man kan värma fossingarna på:P
Annars idag har allt flytit på i ett rätt högt tempo. Av någon konstig anledning kommer alltid alla samtidigt och vill ha hjälp, sen heltplötsligt är det ingen som vill ha hjälp, sen kommer en hel klunga och vill ha hjälp. Helt otroligt att det kan bli så. 10-11 imorse var nog värst, man han knappt komma ut till köksavdelningen så kom det fram en massa folk som ville ha hjälp. Ser jag ut som en bläckfisk?

Genom att jobba så som jag gör nu så ser man en massa folk, konstiga som underliga som roliga :P Ja det finns verkligen folk till allt ;D
Vissa har dessutom väldigt kort stubin plus tålamod, men vad ska jag göra åt att en knopp på ikea.se inte ser likadan ut i verkligheten ? :P
Eller vad ska jag göra åt att en kunds idé om hur ett högskåp ska se ut inte finns i verkligeheten utan om hon ska ha ett special skåp får hon vänta lite så jag såfall får räkna på hur man ska göra. Då i detta fall skulle komma att kunna ta en lite stund, innebär att man måste vänta. Men nej det kunde inte kunden fatta och blev irriterad och sket i det :P

Nej nu blir det ostbågar :D

träning..

...livets nytta !

Jaha då var det bara tre dagar kvar av praktiken, imorn och sen måndag och tisdag.
Var på praktiken 10-18 idag, eller egentligen längre då jag fastnade med en kund. Sen kom morsan och hämtade mig vid kvart, tjugo över sex och vi begav oss då mot friskis och svettis här i Karlstad :)
19.00 började passet vi skulle gå på, bas/station. Man har lite uppvärmning i början, ledaren i mitten och vi motionärer runt om, sen efter det lite styrka, mage, rygg, armhävningar och sånt, efter det delar vi in oss i 4 stationer som man går runt på 5 varv, varje station innhåller olika övningar, efter ett varv byts övningen på varje station, ex, sit ups, axlar med hantlar, armhävningar med areobics bräda och "band"övningar. Efter stationsövningarna som tar ca 25-30 minuter är det sista slutköraren, kondition och sen avslappning.

Så efter et sånt pass är man verkligen redo att få slappna av ordentligt. :)
Åkte hem, kokade mig två ägg och la dom på en varm rostad nyttig macka ;D Nu blir det duschen och sen bara softa runt på lite bloggar.

Kom ihåg att träna är viktigt för din kropp och hälsa :)
Ha som måla att minst engång i veckan göra någon sorts aktivitet! :)

Bokstäver.

Ja du läste rätt bokstäver, du vet A,B,C,D,E,F,G,H,I,J,K,L,M,N....
Jag älskar dom och dess form.
För ett tag sen köpte jag och Nicklas två bokstäver hem till oss i rost, ett stort M och ett stort N. Står och pryder våran byrå i vårat sovrum just nu, fast snart lär dom ligga i en flyttlåda för att sen bli upppackade igen i nästa lägenhet.

Men nu under kvällen har jag suttit och googlat lite på internet efter träbokstäver, helst i svart, tror jag har bestämt mig för det nu :P
Letar då antingen efter ordet KÖK som sitter ihop, eller efter bokstäverna K, Ö, K som jag kan sätta hur jag vill. Dessa bokstäver ska jag då alltså sätta upp på väggen i mitt nya kök, tycker det ser så himla snyggt ut då man har sett det i inredningstidningar m.m

Vi som älskar bokstäver klappar skriver nu ;)



Nyårslöften?

La du några nyårslöften på nyår inför 2010?

Många av svergies befolkning brukar oftast lova något i stil med, inte äta godis, träna mer, gå ner i vikt osv. Men hur länge brukar detta hålla?
Jag kan lova att 10 av 100 har brytit sitt löfte efter januari.
Detta är ett stort problem. Man tycker att man ätit mycket under jul och nyår, vill komma iform, inte äta så mycket onyttigheter osv. Men för alla är det inte så lätt som man kan tro.
Tungt att komma ut och gå, tungt att åka iväg och träna m.m

Men ett tips, börja med att ta trapporna istället för hissen, handla då du är mätt, börja med att gå ut en kort sträcka. Små övningar kan tillslut bli stora och ge resultat.

Martin Lidberg, träningsexpert tipsar om 5 enkla träningsformer för nybörjare:

*Powerwalk
*Bungypumpwalking/stavgång
*Spinning
*Simning/paddling
*Styrketräning med en personlig tränare



Även jag ska försöka komma i bättre form, gå ner lite i vikt, men då mer för min hälsa skull, för att jag ska må bättre, plus att jag ska orka åka slalom vecka 10, samt komma i några byxor som nu tyvärr blivit för små.
(Detta är dock inget nyårslöfte jag har lagt utan mer en sak som ska göras och som jag är taggad till att göra.)
Jag och Nicklas ska desutom från och med 1 februrari börja äta goa nyttuga recept från en bok som heter bara 100 kalorier. I boken finner du recept på frukostar & bruncher, lätta luncher & snacks, middagar, desserter och drinkar.
Sen kommer det även bli ett års kort på friskis och svettis, samt promenader i vårat nya område som vi ska bo på.

Oftast brukar det vara lättare att träna och äta nyttigare om man är två om det, genom att man då kan stötta och peppa varandra.

Önskar er alla som har mål/nyårslöften att komma i form 2010!

Godmorgon.

Ny dag nya erfarenheter, idéer och händelser.
Dock är det väldigt kallt här idag -19.6 när jag tittade senast, men nu börjar skolan titta fram och då ser det riktigt härligt ut ute. Dock kommer det säkert vara svinkallt om man går ut, så det blir nog att hålla sig inne och njuta av det fina vädret på det viset.

Vad händer annars idag?
*Nicklas åker tyvärr härifrån ner till skåne igen =/ han måste ner och slutföra sin utbildning som börjar imorn igen. Men snart är våran skåne resa över och vi flyttar till Karlstad, värmland :D Sista helgen i januari går stapeln utav med flyttlastet, 42 mil med ett släp bakom, kommer ta sin tid, men det är det värt :)
*Sen så ska jag även idag ta lite foton på en hel del kuddar som vi har uti i vårat förråd som ska säljas på blocket, vi måste bli av med dom för att få mer utrymme där ute. Dessa kuddar har använts till försäljning i våran förredetta internetbutik som vi har haft, som dock sen inte fanns tid och rum för. Så nu blir det utförsäljning på blocket, kika in där om ni är intresserade ;)
*Sen senare ikväll får vi se om det blir någon träning, tvivlar på att det kommer bli en långpromenad. Träning blir såfall om jag tar bilen och åker till friskis, men tiden får utvisa detta.

Nu ska jag gå och peppa mamma och pappa, de håller på att rennovera hallen :)

Mjuk och doftig :)

Ja då har du kommit rätt, för just nu tänker jag lägga upp två fantastiska bilder där du kan se vad du ska leta efter i affären. Inte mindre än en deo, en ansiktskräm och två body lotion :)
Perfekta saker att unna sig själv eller att ge bort till någon i försenad julklapp eller födelsedagspressent.

Det är viktigt att man smörjer in sig nu i kylen, både händerna, ansiktet och kroppen!



Deo och ansiktskräm, finns i de flesta butiker som kicks, affection, men även på vanliga livsbutiker som ica.



Dessa två fick jag i julklapp, genom att söka på body butter, gunry finner jag att man till och med kan köpa denna på ÖB, dyrast är inte bäst ;) Den luktar dessutom underbart, blir som en parfym för hela kroppen, men gör även kroppen silkesmjuk :)
Dermosil, body butter creamen är även den en perfekt cream för torr hud och luktar otroligt gott. Ger en perfekt doft och håller i sig länge. Finns att beställa på deras hemsida, http://www.dermoshop.com/catalog/. Där du även finner en massa andra produkter ifrån Dermosil.


bling, bling

Jag är en älskare av smycken och klockor m.m Dock använder jag det inte ofta, men köper mer än gärna, hmm kanske inte den bästa kombinationen, men så är livet.

En klocka som har blivit min älsklingsklocka är denna från ur och penn, man behöver inte alltid ha det dyraste för att det ska vara snyggt :)
Har en sånhär fast med vitbakgrund och svarta siffro.

Funderar på att köpa en ny klocka så att jag kan variera lite beroende på klädsel osv.
Smycken/klockor är perfekt att ha om man vill piffa upp sig lite. Tex som jag när jag jobbar på ikea. Vad har vi för klädsel? Jo en gul pike eller gul/mörkblå tjocktröja med mörkblåa byxor, hur snygg känner man sig? Kanske inte snyggast i världen direkt. Men då är ett tips, piffa dig själv med någon snygg klockan, örhängen eller varför inte något snyggt nagellack ;)

Fick tips ifrån hondaremelie.blogg.se ´s blogg att gå in på www.cocoo.se , där fann jag jätte mycket bra saker. Dock inte klickat hem något än då jag försöker att inte köpa så mycket mer under denna månaden :P Men vet vet ;)

Test

Ligger i sängen och piller på min nya mobil. Det är då inte lätt med nya saker, så många inställningar. Just nu testar jag att koppla upp min telefon till pappas trådlösa internet, o det verkar funka rätt bra.
Passar även på att kolla in 2 1/2 man på 6:an, ett roligt program om du frågar mig och min familj;)
Nej nu ska jag ta reda på tvätten som precis blev klar, sen blir det sova.

Godnatt:)

Ikea

Där har jag befunnit mig idag, därför ingen uppdatering här i bloggen.
Då kanske ni undrar varför jag är på Ikea en hel dag bara sådär. Jo det är så att jag håller på att göra klart min praktik där för att sen kunna ta min examen i den utbildning jag har läst i 1.5 år som är inredare med säljkompetens. Så efter idag är det 5 dagar kvar, 3 denna vecka och 2 nästa vecka. Sen blir det tåget ner till småland/skåne för att sen redovisa att jag har klarat av min praktik här uppe i Värmland :)

Vad gör jag på ikea?
Jag springer runt som en tok på de olika möbelavdelningarna, sovrum, vardagsrum och kök. Håller just nu på att avsluta allt på kök.
Det har varit en rolig tid och hoppas kunna få något jobb där sen, om inte annat iallafall som behovare, få komma in och jobba några timmar då och då.

Att vara säljare och få hjälpa kunder är något jag verkligen tycker är skoj, få komma med smakråd och idéer. Så att få jobba på ikea ett tag vore inte fel, dessutom är alla där helt underbara männsikor och man kommer in i gruppen rätt fort bara man vill :)

Annars har jag inte hunnit göra så mycket idag eftersom jag varit på ikea ifrån 10-18. Där efter blev det kvällmat med toast, sallad och keso :)

Nu ikväll blir det nog bara lugn, kanske en film? Något filmtips någon? :)

Shopping..

På senare dar har jag lyckats handla något näst intill varje dag, förstår inte hur jag lyckas eller vart pengarna kommer ifrån ;) de kanske trots allt växer på träd ändå :D

Vi var iallafall in en snabb sväng in till mitt i city, ett köptcentrum i Karlstad. Var meningen att jag skulle köpa mig en ny dataväska till min nya dator, för den väskan jag har till den gamla passade dock inte. Men hittade ingen bra så får bli att leta reda på en på internet och sen beställa hem den.
Istället blev det ett par nya jeans och en tunika ifrån gina tricot.
Men nu får jag nog trycka in off knappen när det gäller shopping för denna månaden. Kommer kosta en del då vi ska flytta samt alla mina tågbiljetter jag ska köpa denna månaden..

Såhär såg iallafall mina jeans och min tunika ut som jag köpte :):)












Tapeter..

.. and I like it :D

Idag har det varit en tapet dag, jag älskar verkligen tapeter och alla dessa mönster som finns, kan titta på dom i timmar och bara fantisera och drömma om hur snyggt man kan ha det i sitt dröm hem som man kanske får någon dag i framtiden :)

Var iallafall på stuvbutiken idag i Karlstad för att försöka finna någon bra tapet till mamma och pappas hall som är i renoveringsstadiet just nu, eller det har varit det ett tag, men tiden har inte alltid funnit så det har tagit längre tid än tänkt.
Men just nu i detta skede är iallafall taket klar målat, snart är det isatt en dörr i dörröpnningen in till tv-rummet, (aldrig varit någon dörr där förut), och imorn kommer det nog upp fler nya dörrar i detta hem.
Så jag passade på att kolla in lite tapeter.. så efter att tittat en stund så blev det tre pärmar med sig hem :D

Älska tapeter







Olycksfågeln..

... en bok, men nu även en film/serie av camilla läckberg.
Läst den?
Om inte gör det, alla hennes böcker är jätte bra samt väldigt lättlästa om ni frågar mig.
Ikväll gick dessutom del 2 och den sista delen utav hennes bok olycksfågeln. Ni som missade del 1 och del 2 kan gå in på www.svt.se och se avsnitten på svt play. :)

Jag så del 1 igår hos svärmor och del 2 på svt play då vi råkade missa att se avsnittet klockan 21 nu ikväll.


Här är några av hennes böcker som hon skrivit:

*Olycksfågeln
*Fyrvaktaren
*Stenhuggaren


Här har ni även en länk till hennes hemsida ---> http://www.camillalackberg.com/

Bearnaise tips.

Tänkte att jag skulle ge er ett tips på en bearnaisesås som man inte kan vara utan då man ska äta just bearnaisesås. Detta är ialllafall våran favorit då vi ska ha bearnaisesås till maten, så som till tex fläskfilé och potatisklyftor :)
Då ska ni köpa den här berömda bearnaisesås av Erik Lallerstedt:



Lova att ni provsmakar den nästa gång ni ska använda bearnaise :D Finns att köpa på de flesta matvarubutiker och kostar ca 25 kr.

Tacooos! :D

Min favorit mat, jag bara älskar det så himla mycket. Åh turen är på min sida ikväll, för hemma hos mina föräldrar serveras det tacos och för er som inte vet så bor ju jag och Nicklas hemma hos dom just nu så vi får alltså tacos :D I love it !

Tjingeling, nu ska jag hacka gurka och skära sallad :)





Vad har ni på bordet då ni äter tacos?

slöö..

Idag är det verkligen en seg dag kan jag lova. Får tacka min älskling för att han tvingade med mig ut idag. Blev en kall och lång promenad. Men kändes bättre efteråt ;)

Annars idag har vi nog inte gjort många hästar, eller föresten vi var ut till bergvik nyligen för att hitta en hdmi kabel till min dator så vi kan koppla upp den mot tv då vi vill se film på större skärm, sen även för att köpa en dataväska och aioli. Dock blev det bara en hdmi kabel och en tröja för min del. För när Nicklas var in på coop för att köpa aiolin och en mössa till honom, då han var där inne bröt brandlarmet ut och alla var tvugna att utrymma coop och vi orkade inte sen att vänta tills man fick komma in igen så vi åkte hem. Men jag lika lycklig för det eftersom jag fick mig en ny tröja från gina tricot :):)

Såhär såg tröjan ut:





00:27

Klockan har blivit efter 12 och det är nu 2 januari. Jag och Nicklas sitter vakna för att försöka få en rätsida på min mobil som var lite mer komplicerat än räknat :P Men snart kanske vi har fått ordning på allt och då kan man börja använda den mer normalt.
Fast ni som skickar sms till mig kommer dock kanske inte få lika snabba sms tillbaka av mig som förr då det är lite annorlunda att skriva med en touch telefon :P

Vad har hänt annars i eftermiddag?
Käkade middag med min familj, sen åkte vi ut till min svärmor och hennes sambo, pratade lite med dom, åt en varmmacka, drack te och sen blev det soffan och tv:n. Vi tittade på "på spåret", ett program som aldrig direkt intresserat mig så där jätte mycket förut, men efter denna kvällen kan jag tänka mig att se fler gånger på det, då man lärde sig lite om allt och lite till :) Efter det blev det olycksfågeln av camilla läckberg. De har gjort en film i två delar, första delen gick ikväll andra delen går imorn, så får försöka komma ihåg att se den då.
Dock har jag ju läst alla hennes böcker redan, så vet väl på ett ungefär vad som ska hända, men måste då säga att böckerna är bättre än filmen, men så är det väl oftast.

Nej nu ska vi sova så vi orkar upp till en ny dag imorn. :)
Godnatt

Gott nytt 2010 :)

Idag är det 1 Januari, det är en riktig soft-dag detta kan jag lova.
Sitter just nu i min säng och pillar på min nya dator som jag var och köpte igår på siba :D Äntligen en dator som går tyst, är snabb, snygg och blir inte heller övervarm så fort man använder den :P

Kvällen igår var trevlig. Var hemma hos mina föräldrar, vi käkade tre rätters.
Förrätt : rostad smörgås med räkröra/skagenröra, sallad, avokado och lite extra räkor. Till detta ett gott sydafricanskt vit vin. Roodeberg.
Varmrätt : fläskfilé, hasselbackspotatis, bearnaisesås, alt. rödvinssås och lite sallad :) Till detta ett gott sydafricanskt rödvin. Roodeberg.
Efterrätt : vaniljglass och varma bär,(blåbär/hallon eller hjorton), alt choklassås med banansmak eller sylt. Till detta blev det en kopp kaffe.

Till tolvslaget blev det champagne, inget man drack sådär mycket utav då den var mindre god.


Roodeberg rött - 

Karaktär
; Mörk röd färg. Fruktig, generös doft med kryddiga toner. Smakrikt, packad med frukt från mörka bär, tydlig syra och tanninstruktur. Kryddiga inslag med en lång eftersmak.

Passar till - Smakrika och kraftiga rätter av nöt och vilt. En mustig gryta eller grillat. Medelstarka hårdostar.

En flaska av detta vinet kostar ca 87 kr och har en alkoholhalt på 14 %.

Roodeberg vitt -

Karaktär; Stor aromatisk doft av smörblommor och exotisk frukt, samt en elegant ton av rostad ek.
Smaken är lätt smörig men med tydlig frukt av lime, persika och melon.

Passar till - En utmärkt apéritif tack vare sin fina frukt och friskhet. Passar även till sallader, fisk- och skaldjursrätter, ljust kött samt det asiatiska köket.

En flaska av detta vinet kostar ca 79 kr och har en alkoholhalt på 13,5%


RSS 2.0