en energi kick..

..av att träna.
Innan kan man känna sig hur död och seg som helst. Men kommer man bara ut från lägenheten och sätter fart mot träningslokalen så känns allt mycket bättre. Börjar men sen dessutom utöva sin träning, som idag var spinning för min del.
Kom in i salen, fixade iordning min cykel med alla inställningar och så, sen var det bara att börja trampa med alla andra som också kände för en energi kick inför kvällen.
Ska det brännas så ska det även kännas. Åh jo tack det kändes, jag är en kämpe, jag kan inte ta det lungt, utan det ska kännas så mycket att benen knappt orkar trampa runt :P Men som tur var hade jag Nicklas på min högra sida som peppa mig och jag klarade mig runt med tramporna och även resten av passet. Borde egentligen kanske ha lättat upp lite, men då blir det ju ingen kamp ;):P

Nej nu börjar jag känna mig lite seg och trött, blir till att krypa ner under täcket och läsa klart boken jag har påbörjat men än inte avslutat :P

Godnat och sov så gott!

Kvällstips, utöva någon sorts träningsform och kämpa så att ni näst intill får mjölksyra i kroppen. Sen kommer det kännas kanon bra ;)

Spinning

Snart ska vi iväg och träna ett spinningpass. Ingen av oss är direkt på tipp topp idag verkar det som, sega och lata. Det enda vi har gjort idag är typ tvättat 3 tvättmaskiner och gjort lunch.
Annars har det blivit mycket dator, eller för min del lite bokläsning :)

Men vi tänkte vilket som ta oss iväg till friskis och svettis, halv sex börjar passet, kommer kännas tre gånger så mycket bättre efteråt. Om inte annat lär man ha träningsvärk, eftersom jag känner både mig och min sambo så har vi lite svårt att ta det lungt, man ska helst inte kunna gå av cykeln när man är klar :P

Nu blir det lite apelsin innan vi ska byta om och åka iväg. :)


Väggdekor

Är just nu med och tävlar om en väggdekor hos Emelie, itsyouandme.blogg.se
Detta passade mig som handen i handsken eftersom jag länge har velat köpa en dekor. Så varför inte passa på att vara med och tävla om en då :D
Tävlingen är i sammarbete med paxlux.

Så håll tummarna för mig att jag vinner ;D

Om jag vinner har jag valt denna dekoren.



Gå in och tävla ni med :) 

Hundägare?

Kära hundägare + alla ni som brukar låna en hund och promenera med.

Vore väldigt snällt, omtänksamt och trevligt om ni ville ta upp avföringen från eran eller era hund(ar).
Ni som hade i tankarna innan snön kom att om jag inte tar upp avföringen nu så kommer det gömmas under snön som kommer senare fram mot kvällen eller imorn. Sen är det ingen som kommer att se eller märka avföringen utav min hund.

Men som man brukar säga, det som göms i snö kommer fram i tö. Åh riktigt, det finns en mängd av avföring som ligger på fel plats där ute på cykel/gångbanorna. Detta är då lite otrevligt för oss gång och cykelmänniskor som vill ta oss en promenad eller cyklas på dessa vägar som faktistk är till för oss. Hur många vill egentligen trampa eller cykla i detta och sen gå runt och lukta skit?!

Så snälla, hur jobbigt kan det vara att göra ett knä böj och ta upp det med en påse?

Hälsningar
Från en som höll på att trampa i denna avföringen flera gånger under sin promenad på 40 minuter nyligen.

God förmiddag

Idag är det måndag, ingen speciell dag för min del, utan denna dagen är väl som alla mina andra dagar, man är arbetslös/arbetssökande!

Idag blir det att kolla in mitt CV och personliga brev, se om man kan ändra på det för att det ska bli mer intressant. Sen leta lite mer jobb, lägga in sig på någon jobbsida och sen hoppas på någon sorts tur av något slag.
Jag har iallafall fått ett sommarjobb dock inte inom området jag är utbildad till, men inom området jag har erfarenhet inom. Blir alltså en sommar inom vården, äldreboende på Hammarö! :) Men jag känner mig laddad och motiverad så detta kommre bli kanoners!

Nej nu ska vi ta en snabb sväng till svärmor för att hämta en slagborrmaskin där som hennes sambo har. Blir säkert att vi även stannar en stund och pratar :P

Hade bra så länge!

Ica Maxi

Efter träningen bar det av hem för att laga god mat och duscha.
Sen var det bara att samla ytterligare lite energi och bege sig till Ica MAxi här i Karlstad för att stor handla.
Ta med alla rabattkuponger man har samlat på sig plus alla pantflaskor vi hade ;D Blir bättre pris då ;)
Vi körde som alltid scanna själv. Det jobbiga med den är dock att om man råkar ut för en kontroll då man ska betala måste man packa upp alla sakerna igen på ett band. Men men, oftast i början det händer flest gånger, sen minskar det på antal kontroller har vi fått lära oss ;P

Men nu har vi iallafall mat hemma i frysen och kylen så att vi klarar oss en stund framöver.
Lite lax, falukorv, (så vi kan göra korvstroganoff), någon annan sorts fisk, massa grönsaker, köttfärs, lite frukost mat och lite tillbehör till sånn mat som redan fanns hemma. Nu lät det som om vi inte handlade så mycket, men orka skriva allt, för hur intressant är det?

Men kom gärna med mattips om ni har något bra recept som går fort att göra, är gott och inte allt för onyttigt ;P


Nej nu ska jag gå och glo en film med min underbara sambo :)

Fruktsallad/träning

Klockan är tre och jag har precis ätit upp min fruktsallad bestående utav:

* Banan
* Äpple
* Ananas
* Vanilj youghurt

Nu är det bara att byta om och sen bege sig mot friskis och svettis :)
Medelpass ska här bli, konditionspass för er som inte vet ! :)

Sen blir det hem och laga till rotfruktsgratäng med kycklingfilé och en godsallad..
Sen är dagen/kvällen räddad ;)


Sommartid!

Glöm INTE att ställa fram klockan en timme idag! För vi har fått SOMMARTID.



Vad innebär med sommartid?

Sommartid innebär att lokal tid justeras fram (vanligtvis en timme) under en del av året i ett försök att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren. Sommartid används i omkring 70 länder runt om i världen, mer än hälften av dem i Europa.


Sverige [redigera]

Sverige införde 1916, samma år som flera andra länder, sommartid på försök mellan den 15 maj och den 30 september, men bönderna protesterade så mycket att försöket inte upprepades efterföljande år.

Efter det impopulära sommartidsförsöket i Sverige, 14 maj–30 september[2] år 1916, infördes sommartiden i landet först år 1980. Det året började sommartiden i Sverige första söndagen i april och avslutades sista söndagen i september, klockan 1.00 UTC. Åren 1981–1995 började den svenska sommartiden sista söndagen i mars och avslutades sista söndagen i september. Sedan 1996 har hela EU gemensam sommartid: den börjar sista söndagen i mars och slutar sista söndagen i oktober. I Sverige regleras sommartiden i förordning 2001:127 om sommartid. Denna förordning baseras på EU-direktivet.

Under sommartiden står solen som högst cirka klockan 13.00 (Haparanda 12.25, Stockholm 12.50, Göteborg 13.10). Tiden varierar några minuter på grund av jordens elliptiska bana runt solen och jordaxelns lutning och orternas longituder. Skillnaden i sann soltid mellan Koster längst i väster och Haparanda längst i öster är cirka 50 minuter .


Text lånad från wikipedia


Vårkläder

Hade ett pressentkort på JC som mamma köpte utav mig häromdagen för jag hitta mig inget där just nu som jag ville ha, men det hade hon och syrran gjort.
Så utav dom pengarna jag fick utav henne tänkte jag passa på att köpa andra kläder som jag har hittat på halens. Dessutom hade jag 40% rabatt som jag kunde utnytja, bättre än inget ;D

Dessa två/tre saker har jag klickat hem :)

   


Man får även med ett par helsvarta leggins :)


Kalender.

Torsdag (imorn) - Våffeldagen
Söndag morgon 03.00 - Sommartid
Andra helg aktiviteter - Hälsa på Nicklas farmor och farfar om han blir frisk :)
Nästa helg, om 1.5 vecka - påsk
Måndag 5 april - Påskbuffe med Nicklas, svärmor, hennes sambo och hans släkt :)
Söndag 11 april - Middag på bredsjö herrgård med Nicklas och hans släkt :)

Tiden går så enormt fort, en vecka är över på nolltid fast man inte gör så mycket om dagarna. Hoppas oturen vänder snart och ger mig lite tur. Tur för mig vore lite pengar in på kontot samt få ett jobb :)
Tills dess så finns det lite små saker att göra på min lista som ni ser ! :)

Nu ska vi snart sova !
Godnatt


Måndag kväll..

..vilken härlig kväll jag ringer på fredag, så ses vi på lördag. Jag kommer med bilen, så tar vi oss en tur tut tut ;)

Sitter här och smälter maten vi åt till middag idag för ungefär en timme. Dagens middag/kvällsmat blev kycklingsallad med en liten baguett bit till :) Mumsigt värre, var så länge sen vi åt sallad. Förr, rättare sagt i början då vi träffades jag och min sambo så åt vi nästan kycklingsallad jämt :P



Blev ingen träning ikväll, min plan blev inte som jag hade tänkt, maten blev lite försenad och jag var ju tvungen att äta något, kunde inte gått och tränat på tom mage. Så tillslut bestämde jag mig för att äta en god sallad med min älskling, samt att se sen en film med honom. Sen ladda nya krafter och planera dagen imorn lite bättre så att man kan träna imorn kväll :D
För på dagen ska jag umgås med min mormor och mamma ! :)

Nej nu ska jag dra mig mot tv:n :)
Hade fint!

Jihooo!

Äntligen har de påbörjat sovrumsrennoveringen :D De ringde imorse halv åtta, väckte oss dock, men sen vid halv tio kom han och påbörjade spackling, rivning av tapeter och sådant förjobb.
Imorn kommer han åter igen vid halv tio och ska ha med sig våra tapeter. Så imorn lunch/eftermiddag är nog vårat sovrum färdigtapetserat :D

Bilder om hur det ser ut kommer när det är färdiställt :)

Så länge bor vi kompackliving i tvrummet :D Sängen är utflyttad dit ;)

Nej nu blir det ett CSI avsnitt och sen vid 14.00 ska jag iväg på en intervjuv på Karolinen. Intervjuv inför sommaren och sommararbete inom äldrevården. Bättre än inget :)

Ha en fin dag! :)

Onsdag 17:e mars

Träningen igår var hur underbar som helst, helt slut körd i hela kroppen och svetten bara rann. Men fy fan vad jobbigt det var, skaka till och med efteråt. Men efter att hält i sig en hel del vatten och sen en fruktsallad hemma med vanilj yoghurt så löste sig det mesta! :)
Detta kommer att göras om igen nästa vecka, denna vecka får räcka med en gång med ki box ;P

Idag blev det istället en promenad in till stan, power walk vill jag lova. inom en kvart var jag i stan. Det är ca 3 km dit. Skönt var det :) Sen blev det lunch där med Nicklas som redan befann sig i stan, han hade varit på ams på någon info.
Så nu sitter jag här i soffan, mätt och belåten och funderar på hur resten av min dag ser ut. Fanns några lediga platser kvar till spin/bas idag vid halv fem, ska man orka med det? eller ska man istället ta sig en dusch och bara vila resten utav dagen, koppla av med en film kanske och åka och träna medel pass imorn, konditionspass alltså kl 12.

Tror det blir det sist nämnda :P Finns några filmer här hemma som vi inte sätt än! :)

Snön smälter och jag är lycklig :D

Träning :)

Sitter här i soffan och är redo för att träna, slå ut lite skit. Jag ska på ki box på friskis och svettis :) Ett pas som är 90 minuter långt, shit jag lär vara död sen, men jag kommer inte ångra en sekund. Jag är taggad till tusen inför detta! :) Sen är det bara att komma hem, äta något lätt, varför inte en frukt tallrik och sen blir det duschen, tror jag ska avsluta kvällen med en film :)

Jag älskar känslan av att ta i och svettas då det är tillåtet att svettas :P Här ska det brännas och kännas :D

Hoppas ni har en bra kväll! :)

Dagens frukosttips!

Dagens frukosttips är havregrynsgröt/fibergröt med russin och mjölk :) Prova gärna det!!
Fick idéen av en kompis som sa att det skulle vara gott, i mina öron lät det inte alls så mumma, men tänkte att jag måste ju iallafall prova. Nu äter jag rusin och gröt nästan varje morgon :D Det blir iallafall russin då det ska ätas gröt ! :P



Ha en bra dag ! :)
Ska springa ner till tvättstugan nu !


Sälen

Nu var det länge sen man skrev här, men orsaken till detta är att jag varit i Sälen, i Lindvallen :D
Åkte dit i söndags förmiddag och kom hem igår kväll.
En fantastisk "vecka" har det varit med kanon väder och en massa åk i backarna :) Slalom för min del och telemark för min käraste sambo.
Vi åkte dit med min familj och syrrans kompis. Bodde i en stor stuga/lägenhet, hela 106 kvm, kanon snyggt var det där :D Hade inte tackat nej till att äga något sådant ;D

Men nu är man hemma igen och letar efter jobb, ikea har inte hört av sig än dock, men hoppas jag får ett samtal från dom nästa vecka. Ringde dit idag och frågade hur det går för dom. Dock var det mycket att gå igenom men hon skulle meddela de som hade hand om det att jag hade ringt.
Skickar in lite ansökningar varstans, snart även dags att kanske börja ringa lite samtal, måste ha ett jobb! Om jag inte får något just nu måste jag iallafall ha jobb inför sommaren! Klarar mig inte hur länge som helst på pengarna som finns under madrassen.

Nej nu blir det snart mat här, sen en lugn fredagskväll framför tv:n.

Lite bilder från veckan i sälen:

 
















 


  

































 

 


















Mariebergsskogen i Karlstad

Det har varit vackert väder hela dagen, me like! :)
För att aktivera oss och göra så att dagen skulle gå framåt och inte stå still så satt vi på oss varma kläder och tog oss till Mariebergsskogen i Karlstad :) Det är som en liten "park", på sommaren kan du titta på djuren, bada, ha din båt där, äta glass, spela minigolf m.m
Nu kan du åka skridskor där, men hjälputav pingviner;P , åka pulka, gå längst bryggan och till och med testsitta i flera dm snö ute i vassen :P
Vi hade en mysig promenad, lite fotografering och en del flum :)

Bara att beskåda










Under mig fanns det ungefär 1/2 meter snö till. Slängde mit ut ifrån en lite avsatts:P
Kan lova att det var lite svårt att komma upp därifrån sen:P
Samma sak gjorde sen Nicklas.




Söta pingviner fanns det också :D Barnen som inte kunde åka så bra skridskor åkte runt med en varsin pingu :)

Dagen har varit kanon och jag älskar verkligen solen! :) Hoppas det blir sådant här väder nästa vecka uppe i sälen! :)


SOlen skiner i Karlstad

Ja idag skiner solen i Karlstad. (Sola i Karlstad) stämmer idag ;D
Perfekt väder, hoppas det kommer vara såhär när vi ska åka slalom i sälen nästa vecka :)

Hur ser min dag ut idag?

Inga som helst planer, lite tråkigt, men vad ska man göra?!
Det finns väl alltid lite små plock att fixa med, som att gå ner i källaren och plocka ornding lite där så att vi får in några fler lådor. Plocka ordning i lägenheten, plocka upp en till kartong, (inte många kvar nu).
Men ibland känner man inte för att hålla på med sånna sysslor.
Istället funderar jag på om jag ska ta min nikon D60 kamera och gå ut och fota lite, sen lägga upp lite härliga bilder här på bloggen. Det låter som en bättre idé enligt mig :D

Men först lite softning i soffan tillsammans med datorn och mtv. Så får vi se hur jag fortsätter dagen sen. ;)

Ha en kanon härlig dag! Ut och njut av solen, om ni har sol förstså ;)

Bullar och städning

Igår var det fullrulle hemma hos familjen Eriksson/Hedberg. Vi bakade bullar, samt städade hela lägenheten:) Efter detta åkte vi iväg till mina föräldrar för att hjälpa dom att skotta bort några centimeter snö, eller det var nog nästan 1 decimeter snö på deras garageuppfart samt sopa av bilarna.

Bullarna blev jätte goda + jätte stora :D

Dagen igår avslutades med hasselbackspotatis, fläskfilé och beasås. Var ju tvungen att lyxa till det när man hade stor främat av syrran som dessutom har sovit här inatt! :)
Vi tillbringade våran kväll i soffan framför ett antal tv-program och lite onyttigheter:P

Idag är vi alla sega, ingen orkar göra något, utan vi alla sitter och slöar. Jag och syrran framför en varsin dator och Nicklas vid pusslet:P
Dock måste jag snart göra mig iordning och ta bussen in till stan, ska till ett företag som heter norstat och prata med han som är chef där. Om han tycker jag verkar bra så kommer jag ha några timmars jobb varje vecka där :)
Norstat är ett företag som gör marknadsundersökningar genom att ringa runt till företag och privatpersoner. Man kan ju alltid testa, trivs man inte så får man väl sluta. Pengar behövs iallafall!

Här är resultatet av bullbaket:

































RSS 2.0